Центр сімейної медицини №1 Краматорська інформує про те, як треба споживати мед, щоб не нашкодити здоров’ю.
"Мед може бути смачним та поживним продуктом, який допоможе задовольнити вашу пристрасть до солодкого.
Незважаючи на користь, пам’ятайте, у меді міститься велика кількість цукру, що може бути шкідливим для вашого здоров’я.
Дослідження показують, що споживання великої кількості меду, може бути пов’язане з ожирінням, резистентністю до інсуліну, проблемами з печінкою та серцево-судинними захворюваннями.
Надмірне споживання цукру також може бути пов’язане з підвищеним ризиком депресії, деменції та навіть деяких видів раку.
Майте на увазі, що сирий мед ніколи не можна давати дітям до одного року. Пояснюється це тим, що існує ризик розвитку ботулізму – серйозного захворювання, викликаного токсинами певного штаму бактерій (Clostridium botulinum).
Деякі люди мають підвищену чутливість або алергію на певні компоненти меду, зокрема на бджолиний пилок. Алергія на бджолиний пилок, хоча й рідко, але може викликати серйозні, а іноді й летальні, побічні реакції.
Найкращим способом скористатися потенційними перевагами, пов’язаними з медом – це споживати дозволену кількість та не перевищувати норму".