Для кулінарів-аматорів: готуємо простий насипний пиріг з яблуками

aw45

Хочеться яблучного пирога, та не хочеться возитися з тістом? У нас є рішення — насипний пиріг. Він так називається тому, що не треба замішувати тісто — всі інгредієнти додаються у сухому вигляді. Цікаво, що десерт має другу назву — пиріг «Три склянки», бо «тісто» складається з трьох склянок: борошна, манної крупи та цукру. Ми впевнені, з ним впорається будь-хто!

Пісочне тісто, яке тане у роті, та ніжна яблучна начинка — це справжнє задоволення! А що ще може посилити задоволення, як не те, що над пирогом не треба стояти півдня? Головна магія відбувається з ним не на робочій поверхні, а у пічці.

Крок 1/4
В миску просійте борошно, додайте манну крупу, цукор, розпушувач, ванілін і перемішайте.
Крок 2/4
Яблука помийте, почистьте від шкірки і серцевини. Натріть на грубій терці.
Крок 3/4
Форму змастіть маслом, насипте третю частину сухої суміші, зверху викладіть половину яблучної маси, потім знову суху суміш. Масло поріжте кубиками і половину розкладіть по всій поверхні. Зверху покладіть другу частину яблучної начинки і засипте рештою сухої суміші. Покладіть другу частину кубиків з масла по всій поверхні. Присипте зверху цукром і запікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин. Поверхня пирога має бути золотистою.
 
Форму краще взяти роз’ємну, щоби легше було вийняти пиріг.
Крок 4/4
Пиріг охолодіть і обережно вийміть з форми. Пиріг крихкий, тому підготуйте столове начиння, щоб їсти його було комфортно.
1 1 1 1 1
Если заметили ошибку, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter