Справжній смак осені: ніжна сирно-гарбузова запіканка

htekdr4

Цей сирно-гарбузовий десерт подобається і дорослим, і дітям. А виглядає він настільки спокусливо, що сміливо може займати центральне місце на святковому столі.

СКЛАДОВІ:

  • 800 г гарбуза
  • 500 сиру
  • 200 г цукру
  • 5 яєць
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 25 г маку
  • цедра одного апельсина
  • 100 г сметани

ПРИГОТУВАННЯ

Поставити м’якоть гарбуза в духовку запікатися і залишити 100 г м’якоті на заливку, а решту відіжми через складену в декілька шарів марлю. Потім подрібнити просушений гарбуз в блендері або м’ясорубці. Додайте 70 г цукру, цедру, 2 яйця, 1 ст. л. крохмалю і гарненько перемішай.

Проварити мак на невеликому вогні 15 хвилин,потім злити воду і просушити.
Змішати в блендері сир і 100 г цукру до однорідної маси, додати в неї 2 яйця, 1 ст. л. крохмалю, мак.

Дно форми застилаємо (найкраще використовувати роз’ємну) пекарським папером і змасти маслом. Борти потрібно змастити теж маслом і посип невеликою кількістю борошна. По черзі викладаємо по ложці сирної маси і гарбузової.

Для краси бажано провести дерев’яною шпажкою від стінок форми до центру кілька промінчиків. Поклади форму в духовку і запікай приблизно 40 хвилин при температурі 170 градусів.

Тим часом приготуємо заливку: змішаємо сметану, 30 г цукру, 1 яйце і 100 г гарбузового пюре.

Готову запіканку потрібно залити заливкою і лишити в духовці ще на 10 хвилин.

1 1 1 1 1
Если заметили ошибку, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter