Смачні та ліниві хачапурі, які готуються за 5 хвилин без жодних дріжджів

rdgfyhut

Байдужих до Хачапурі, напевно, просто не існує. Але бавитися з дріжджовим тістом, та ще й усе робити за суворими правилами не завжди хочеться. Але ми знайшли вихід, як приготувати їх зовсім нескладно та дуже швидко. Тісто, щоправда, трохи інше (воно сирне), але готується за 5 хвилин і без дріжджів. А за смаком та виглядом наші фірмові коржики анітрохи не поступаються справжнім Хачапурі.

Інгредієнти на 2 шт:

  • Сир – 300 гр
  • Яйця – 2 шт. (плюс 1 шт. для змащування верху)
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Рослинна олія – 4 ст.л.
  • Борошно – 300 гр
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сир – 300 гр (в рецепті Сулугуні)
  • Зелень – 1 пучок (у рецепті кінза)
  • Вершкове масло – 60 гр.

Як приготувати:

Отже, беремо звичайнісінький сир, вбиваємо в нього яйця, додаємо сіль і обов’язково трохи цукру. Потім вливаємо олію і все добре перемішуємо до однорідності. Ми це робимо виделкою.  

Бажано, щоб у цій сирній масі не залишилося дуже великих включень сиру. А всі продукти мають бути кімнатної температури.

Окремо змішуємо борошно з розпушувачем.

Просіюємо борошно з розпушувачем у рідку сирну масу у два прийоми. Спочатку просто перемішуємо виделкою, потім вимішуємо тісто руками. Довго вимішувати не потрібно і підсипати борошно також.

Тісто виходить дуже м’яке та трохи липке.

Розділяємо тісто на дві рівні частини, оскільки коржів у нас буде дві штуки.

Кожну частину розтягуємо руками. Скалка тут абсолютно не потрібна. І присипати стіл або килимок борошном теж не потрібно. Тісто хоч і трохи липке, але такі дії витримує без проблем.

У центр розтягнутого коржика викладаємо тертий сир, прямо на нього кладемо зелень (у рецепті кінза), а потім кілька шматочків вершкового масла. 

Сир викладаємо не весь, частину залишаємо для верху. І сир, звичайно, найкраще взяти тягучий, в ідеалі Сулугуні. Можна, до речі, не найдорожчий варіант. Тут і дешевший підійде.

Збираємо краї тіста в мішечок, закріплюємо і намагаємося, щоб у цьому місці тісто не вийшло надто товстим.

Приминаємо і розтягуємо зібраний коржик знову руками. Він дуже еластичний і податливий, тому скалка знову не потрібна.

Коржики викладаємо на лист, закритий пекарським папером. Обов’язково проколюємо верх коржів виделкою в кількох місцях і змащуємо яйцем.

І після цього розкладаємо по верху сир, що залишився.

Ставимо в розігріту духовку (її потрібно розігріти заздалегідь обов’язково) і випікаємо 25 хвилин при 180 С. Під час випікання коржики сильно піднімуться. Так і має. Потім при остиганні вони осядуть.

От і все! Шикарні рум’яні коржики з сиром готові, можна подавати до столу. Їсти їх, звичайно, краще відразу, поки вони гарячі. Так, загалом, можна цього навіть не говорити.

Друзі, це так смачно! Від справжніх Хачапурі практично не відрізнити.
1 1 1 1 1
Если заметили ошибку, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter