Морепродукти в піст: овочевий салат з кальмарами

27n4 c740x493x50px50p c740x493x50px50p up 268e1c14373b118146ffe527264f14b2

Чи можна їсти морепродукти в піст? Однозначної відповіді на це питання немає, але ці молюски відносять до категорії холоднокровних, тому теоретично вони не у списку заборонених продуктів.

Якщо ви їсте морепродукти в піст, спробуйте цей овочевий салат з кальмарами. Він простий у приготуванні загалом, а ще й тому, що ми використовуємо консервованих кальмарів. Отже, не треба переживати, що вони будуть гумовими!

Овочевий салат з кальмарами — це окрема страва, але на бажання її можна подати і як закуску.

Інгредієнти:

 
  • Кальмари консервовані 300 г
  • Томати чері 12 шт.
  • Огірок 2 шт.
  • Перець солодкий 1 шт.
  • Салат, листя 100 г
  • Цибуля біла салатна 1 шт.
  • Лимон, сік 40 мл
  • Оливкова олія 40 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Петрушка за смаком
Крок 1/3

Кальмари викладіть із банки на обробну дошку і наріжте їх невеликими шматочками. Можна використати заморожені кальмари, попередньо відваривши їх протягом кількох хвилин.

Крок 2/3

Овочі і зелень помийте та обсушіть. Помідори розріжте навпіл, огірки наріжте півкружальцями, цибулю очистьте і нашинкуйте. У перцю видаліть серцевину, м’якоть поріжте півкільцями. Листки салату порвіть руками, петрушку подрібніть.

Крок 3/3

У салатник викладіть нарізані овочі, кальмари і зелень. Для заправки змішайте сік лимона, олію, сіль і перець. Полийте салат заправкою і перемішайте.

1 1 1 1 1
Если заметили ошибку, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter